RoofTop Silicone WT voor een Cool Roof

Cool Roof dakbedekking

Bent u op zoek bent naar een oplossing voor het beschermen en herstellen van verouderde dakbedekking of bent u zoekende naar een manier om uw duurzaamheidsdoelstellingen halen, dan heeft Prokol de perfecte oplossing voor u in de vorm van een Cool Roof.

Prokol is al meer dan 35 jaar specialist op het gebied van vloeibare daksystemen. Onlangs heeft Prokol een nieuwe witte dakcoating onder de naam RoofTop Silicone WT, op de markt gebracht. Deze witte siliconen dakcoating RoofTop Silicone WT is zeer geschikt als coating op diverse soorten dakbedekking. Het herstelt, verlengt de levensduur en bespaart zels energie voor u.

Wat heeft RoofTop Silicone WT u te bieden?

Energiebesparend tot wel 35%

De temperatuur van traditionele zwarte daken kan op zonnige dagen oplopen tot wel 80 graden. Wanneer gebouwen opwarmen, loopt automatisch ook de binnentemperatuur op. RoofTop Silicone WT verminderd de oppervlaktetemperatuur van uw platte dak tot wel 45 graden. Hierdoor neemt de energiebehoefte sterk af wat leidt tot een aanzienlijke besparing op de energiekosten.

Betere rendement zonnepanelen

Enkelzijdige zonnepanelen geven het beste rendement bij een lage omgevingstemperatuur. Voor iedere 10 graden temperatuurstijging daalt het rendement met 5% (bron: Milieu Centraal). Het toepassen van RoofTop Silicone WT zorg voor een verlaging van de oppervlaktetemperatuur zodat u tot wel 30% meer rendement op uw zonnepanelen behaalt.

Wanneer u dubbelzijdige zonnepanelen heeft, dan zorgt de reflecterende werking van RoofTop Silicone WT ervoor dat dit strooi-, en diffuus licht, ook aan de achterzijde wordt omgezet in energie.

Prettigere werk- en leefomgeving

Het verlagen van de oppervlaktetemperatuur van het dak met deze dakbedekking tot wel 50% en zorgt ervoor dat het gebouw minder warmte opneemt. De witte kleur van RoofTop Silicone WT reflecteert de warmte en zorgt voor een 3-6 graden lagere binnentemperatuur waardoor een prettigere werkomgeving ontstaat voor werknemers of bewoners.

Verduurzaamt uw gebouw

RoofTop Silicone WT geeft u de mogelijkheid om uw energielast en dus ook uw CO2-uitstoot te verminderen. Dit draagt bij aan het verduurzamen van uw onderneming omdat u hiermee een bijdrage levert aan de strijd tegen klimaatverandering. Ook leidt RoofTop Silicone WT tot een verduurzaming van uw bestaande dakbedekking tot wel 25 jaar, waardoor vervanging niet of pas op lange termijn nodig is. RoofTop Silicone WST is duurzaam conform de NEN-EN 1297-1:1994.

Bestand tegen vliegvuur

RoofTop Silicone WT is bestand tegen vliegvuur conform de NEN 6063:2019.

Wilt u mee weten over dit unieke product of over een andere vloeibare dakbedekking van Prokol, neem dan contact op!