Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen

Kwaliteit en milieu beleid

Prokol streeft naar een allesomvattende kwaliteits- en servicecultuur. Kwaliteit komt op nummer één en is de norm waaraan elk productieproces, elke werkplek en elk personeelslid wordt gemeten. We doen ons best om onze hoge werkstandaarden te behouden, maar ook om zo snel en efficiënt mogelijk te voldoen aan de behoeften en wensen van onze klanten.

Geoptimaliseerde processen voor de hoogste kwaliteit 

Prokol daagt alle partners uit om op hun best te presteren, vooral tegenover klanten. Topkwaliteit is de basis voor klantenservice. Door kwaliteit en doeltreffendheid constant te houden, streeft Prokol ernaar het klantvertrouwen te behouden en de klanttevredenheid te verhogen.

De zuurtest doorstaan 

​​Prokol producten worden pas op de markt gebracht nadat hun eigenschappen, toepassingen en mate van duurzaamheid grondig zijn getest.  De producten worden gesest door wetenschappelijke methoden en onder veldomstandigheden, in overeenstemming met duidelijk gedefinieerde processen. Producten worden pas geïntroduceerd als we klanten de kwaliteit kunnen beloven die ze van Prokol verwachten.

Voldoen aan verkoop beloftes

Wij ontwikkelen en maken niet alleen producten, maar maken ook begeleiding en overleg een integraal onderdeel van onze dienstverlening. Bij deze inspanning maken we een nauwkeurige inschatting van de behoeften van de klant, zodat we het product kunnen leveren dat het beste aansluit bij de eisen. We stellen technische gegevens beschikbaar om de juiste toepassing van Prokol producten te verzekeren. Er wordt speciale zorg besteed aan het makkelijk begrijpbaar maken van deze informatie voor gebruikers.

Milieu

Prokol werkt volgens het principe dat verantwoordelijkheid voor het milieu en veiligheid een integraal onderdeel is van de taken van elke medewerker. We geven om het milieu en letten op de veiligheid van iedereen die ermee te maken heeft

  • Onderzoek en ontwikkeling 
  • Inkoop, productie, opslag, transport en verwijdering
  • Producttoepassingen in de bouw en industrie.

We onderschrijven volledig het wereldwijde “Responsible Care” -programma dat door de chemische industrie is geïnitieerd. Prokol ziet de uitdaging voor milieuverbeteringen als een echte marktkans. Tegenwoordig zijn ecologische kwesties de drijvende kracht achter ongeveer 50% van alle onderzoek- en ontwikkelings-projecten.