Nieuws

Vloeibare kunststoffen in de logistieke- en transportsector

Dat vloeibare kunststoffen in de vorm van coatings een belangrijke rol spelen in het beschermen van een ondergrond weten we bij Prokol maar al te goed. In verschillende sectoren worden coatings van Prokol ingezet, zo ook in de logistieke sector. Denk hierbij aan koel- en vrieshuizen voor opslag, distributiecentra en transport. Door de verschillende, specifieke eigenschappen helpen coatings op verschillende manier bij te dragen binnen deze branches.

Het groen de hoogte in

Verduurzaming en vergroening is een actueel en belangrijk onderwerp. Ook binnen het vakgebied van Prokol. In stedelijke woonomgevingen is groen vaak minder te vinden. Als oplossing gaat groen steeds vaker de hoogte in door middel van daktuinen en verticale bossen. Directeur Ron Koolen deelt zijn ervaring en blik op de toekomst binnen dit onderwerp in combinatie met de ontwikkelingen en mogelijkheden binnen Prokol.

Het belang van vloeibare kunststoffen in de industrie

Coatings vormen een belangrijk onderdeel binnen de industrie en spelen een cruciale rol bij het beschermen van materialen tegen corrosie, slijtage en andere vormen van schade. Een belangrijk voordeel van het toepassen van een coating is dat het de levensduur van materialen en ondergronden verlengt. Hierdoor wordt uitval door onderhoud tot een minimum beperkt.

Uw omgeving en eigendommen beschermen tegen vuur(werk)?

Vuurwerk wordt graag ingezet bij feestelijke evenementen zoals de jaarovergang. In landen, zoals Nederland, is het particuliere gebruik en de (tijdelijke en minimale) opslag van vuurwerk gebruikelijk. Zelfs tijdens een nationaal vuurwerkverbod blijft dit, met alle risico's van dien, van toepassing. Als het aankomt op dakbedekking is brandveiligheid op dit soort momenten extra belangrijk!

Prokol lanceert nieuwe website!

Na meer dan 30 jaar ervaring is er voor Prokol nog steeds geen enkele reden om te stoppen met ontwikkelen. Met al deze ontwikkelingen komt nieuwe informatie vrij, die wij maar al te graag delen! Kijk rond, ontdek en raak geïnspireerd en dan spreken we elkaar vast snel. 

BMW Paviljoen Olympische Spelen met Prokol Hotspray

Samen met haar partner ECO, verzorgde Prokol de bekleding van het BMW Paviljoen op de Olympische Spelen in Londen van 2012. Het paviljoen kreeg een oppervlakte van 800 vierkante meters en leek boven het water te zweven.
©Roel Dijkstra Fotografie - Foto: Joep van der Pal

Drijvend Paviljoen

In de Rotterdamse Rijnhaven komt een opvallend nieuw bouwwerk: een complex van drie drijvende halve bollen. De drijflichamen worden gemaakt van EPS in en voorzien van een polyurea “huid” op basis hotspray producten van Prokol Polymers & Compounds.