Coatings vormen een belangrijk onderdeel binnen de industrie en spelen een cruciale rol bij het beschermen van materialen tegen corrosie, slijtage en andere vormen van schade. Een belangrijk voordeel van het toepassen van een coating is dat het de levensduur van materialen en ondergronden verlengt. Hierdoor wordt uitval door onderhoud tot een minimum beperkt.

Een ander belangrijk aspect van coatings is dat ze kunnen helpen bij het verbeteren van de (proces) prestaties. Zo kunnen coatings ervoor zorgen dat ondergronden en objecten beter bestand zijn tegen extreme temperaturen, chemicaliën, vocht en andere omgevingsfactoren. Ook kunnen coatings een antistatisch (ESD) werking hebben voor toepassingen waar elektrische geleiding vereist is of specifiek geschikt zijn voor voedsel en drinkwater opslag en behandeling.

Er zijn verschillende soorten coatings die worden gebruikt in de industriële sector, waaronder coatings op basis van polyurea, polyurethaan en epoxy. Elk type coating heeft zijn eigen unieke eigenschappen en voordelen. De keuze hangt af van de specifieke toepassing, omgeving en situatie.

Ondergronden kunnen sterk uiteenlopen en zijn afhankelijk van de toepassing. Prokol beschikt over een dusdanig breed leveringsprogramma, dat voor elke ondergrond wel een passende oplossing kan worden geboden.

Zo bestaan er coating /liners die worden aangebracht d.m.v. hotspray techniek. Hierbij wordt een product onder hoge druk, warm gespoten. De korte reactietijd van enkele seconden, maakt het mogelijk dat deze coating een ondergrond volledig kan volgen. Speciale vormen en complexe details worden hierdoor naadloos en probleemloos voorzien van een afwerking.

Per toepassing wordt gekeken welke hotspray het beste past bij de situatie. Wordt er bijvoorbeeld gewerkt met drinkwater, dan voldoet Rocathaan Hotspray 490-PWB aan de juiste eisen met een drinkwater keurmerk. Gaat het echter om water/vloeistof opvang- en/of verwerking maar is een drinkwater keurmerk niet aan de orde, biedt Rocathaan Hotspray 136-T met en waterdicht karakter een uitkomst. Beide hotspray komen met zowel een set unieke als overlappende eigenschappen waaronder een snelle droogtijd waardoor het (productie)proces binnen de industriële faciliteit weinig tot geen vertraging oploopt. Een aantal voorbeelden van industriële toepassingen zijn silo’s, stortgoten, vloeren in koel- en vriescellen, opslagtanks, laad- en losplaatsen, opvangbakken ofwel secundaire inknippingen en drink-, afvalwater installaties.

Ondanks het oneindig aantal mogelijkheden dat hotspray biedt, mag vloerbescherming niet vergeten worden. Naast hotspray coating zijn hierin meerdere mogelijkheden. Prokol biedt verschillende hand verwerkbare vloercoatings en gietvloeren welke wederom voorzien zijn van een set unieke en overlappende eigenschappen.

Alle mogelijkheden zorgen mogelijk voor twijfel over het juiste product. Kijkt u eens bij onze systeembladen voor meer informatie over uw specifieke toepassing. Blijven er vragen over of heeft u een unieke situatie waarover u wilt sparren? Neem dan contact op met Prokol. Wij gaan graag de uitdaging samen met u aan

“Er zijn coatings die worden aangebracht door middel van Hotspray Techniek”

Nog niet bekend met Hotspray?

Lees dan hier meer over hotspray techniek of ontdekt de mogelijkheid tot het volgen van een training!