Uw omgeving en eigendommen beschermen tegen vuur(werk)?

Vuurwerk wordt graag ingezet bij feestelijke evenementen zoals de jaarovergang. In landen, zoals Nederland, is het particuliere gebruik en de (tijdelijke en minimale) opslag van vuurwerk gebruikelijk. Zelfs tijdens een nationaal vuurwerkverbod blijft dit, met alle risico’s van dien, van toepassing. Als het aankomt op dakbedekking is brandveiligheid op dit soort momenten extra belangrijk!

Groei in de sector

Kijkend naar de verschillende sectoren waarvoor Prokol een oplossing heeft, komt ‘daken en daktuinen’ naar voren. Een sector die voor Prokol aanzienlijk is gegroeid sinds de ontwikkeling van MonoSeal en sinds het gegeven dat er steeds minder met open vuur op daken mag worden gewerkt. MonoSeal is een handverwerkbare dakafdichting op basis van pure polyurea die met een rek percentage van 1530%, een enorme elasticiteit biedt. Een product dat naadloos de vormen van een dak volgt, een perfecte, waterdichte afwerking creëert en bestand is tegen temperatuurwisselingen. Met daarbij verschillende certificaten op het gebied van brandveiligheid stelt MonoSeal niet teleur als bescherming van uw gebouw.

Hotspray

Niet alleen MonoSeal toont aan altijd een goede (brandveilige) bescherming te zijn voor uw dak. Naast MonoSeal biedt Prokol Rocathaan Hotspray PA 260-FR als oplossing. Er zijn veel overeenkomsten met MonoSeal maar er is ook een duidelijk verschil. Dit product wordt, in tegenstelling tot met de hand, verwerkt middels een hotspray systeem. Via een verwarmd hoge druk (spuit)systeem wordt uw dak voorzien van een naadloze, beschermde laag. Vergeet niet dat ondergrond en omstandigheden altijd een belangrijke rol spelen bij het vinden van de match voor uw project.

Zonnepanelen

Ook het plaatsten van zonnepanelen is een enorm groeiende markt. Het is dan ook goed om te weten dat beide producten geschikt zijn als ondergrond voor de plaatsing hiervan.

De evenementen industrie

Rocathaan Hotspray PA 260-FR heeft, na testen, verschillende brandclassificaties ontvangen (van o.a. Warrington Fire). Hiermee is aangetoond dat zelfs polyurethaan schuimen kunnen worden behandeld met Rocathaan Hotspray PA 260-FR. Dit geeft de mogelijkheid om naast daken ook andere constructies, bouwwerken of kunstwerken te voorzien van een brandveilige bescherming. Een product dat van pas komt bij podiumbouw en evenementen decoratie waar prachtige bouw- en kunstwerken, maar ook het gebruik van vuurwerk samenkomen. Een echte toevoeging voor de (Nederlandse) festival en evenementen sector!