Dat vloeibare kunststoffen in de vorm van coatings een belangrijke rol spelen in het beschermen van een ondergrond weten we bij Prokol maar al te goed. In verschillende sectoren worden coatings van Prokol ingezet, zo ook in de logistieke sector. Denk hierbij aan koel- en vrieshuizen voor opslag, distributiecentra en transport. Door de verschillende, specifieke eigenschappen helpen coatings op verschillende manier bij te dragen binnen deze branches.

Binnen de koel- en vrieshuizen heeft elke branche zijn eigen voorwaarden waaraan een koel- of vriescel moet voldoen. Prokol levert hiervoor specifieke systemen die voldoen aan de wettelijke eisen. In algemene zin mag er geen vuil ophopen en moeten koel- en vriescellen makkelijk schoon te maken zijn.

Een geschikte optie is een hotspray-systeem. Dit systeem maakt gebruik van een warm gespoten afwerking op basis van polyurea of polyurethaan, waardoor alle overgangen naadloos worden afgewerkt. Het eindresultaat vereenvoudigt het onderhoud, omdat het gemakkelijk kan worden gereinigd met warm water en een hoge drukspuit. Hierdoor kan de koel- en vriescel snel weer in gebruik worden genomen.

In distributiecentra wordt er de gehele dag gebruik gemaakt van de vloer. Er wordt overheen gereden met heftrucks, zware gewichten op geplaatst of met vloeistoffen gewerkt. Het is dan ook zeer belangrijk dat de vloer van hoge kwaliteit moet zijn en voldoet aan de wensen van een locatie. Prokol heeft vloercoatingsystemen die sterk, slijtvast, chemicaliën bestendig en daar waar nodig is anti-slip zijn. Doordat elke locatie andere gebruiksdoelen, ondergronden en specifieke wensen heeft, is dit van invloed op het vloercoatingsysteem dat het beste past bij een locatie.

Een veilige ladingzekering is van cruciaal belang voor betrouwbaar transport. Het voorkomt niet alleen gevaar voor de chauffeur zelf, maar ook voor andere weggebruikers. Daarom biedt Prokol met de MegaGrip-systemen een belangrijke oplossing om schuivende ladingen te voorkomen.

Prokol MegaGrip is een speciale anti-slip vloerafwerking, die uitgebreid is getest en gecertificeerd door Dekra. Deze vloeren kunnen worden toegepast in verschillende voertuigen waaronder, opleggers, bakwagens, aanhangers, bedrijfswagens en pick-up trucks. De MegaGrip-vloer wordt aangebracht met behulp van de hotspray-techniek. Hierbij zorgt warmte en hogedruk ervoor dat de laag binnen enkele seconden uithardt. Dit maakt het mogelijk om zelfs wielkasten en andere vormen naadloos mee te nemen in de vloerafwerking.

De voordelen van een MegaGrip-vloerafwerking:
  1. Veiligheid: De anti-slip eigenschap verminderen het risico op schuivende ladingen.
  2. Kostenbesparing: Een goed beveiligde lading voorkomt schade en verlies.
  3. Efficiëntie: Er zijn minder bevestigingsmiddelen nodig waardoor het zekeren van ladingen sneller gebeurt.
Alle mogelijkheden zorgen mogelijk voor twijfel over het juiste product. Kijkt u eens bij onze systeembladen voor meer informatie over uw specifieke toepassing. Blijven er vragen over of heeft u een unieke situatie waarover u wilt sparren? Neem dan contact op met Prokol. Prokol gaat graag de uitdaging samen met u aan.

“Prokol MegaGrip is een speciale anti-slip vloerafwerking, die uitgebreid is getest en gecertificeerd door Dekra”

Meer weten over Prokol MegaGrip?

Lees hier meer informatie over MegaGrip in de automotive & Transport sector.