Proflect HR; warmtewerende en energiebesparende

Levensduur verlengende dakcoating

Bent u op zoek bent naar een oplossing voor beschermen en herstellen van verouderde dakbedekkingen? Of bent u op zoek naar oplossingen  om uw duurzaamheidsdoelstellingen halen? Dan hebben wij de perfecte oplossing voor u.

RoofTop ProFlect HR

Onlangs heeft Prokol een unieke witte dakcoating/ dakbedekking onder de naam RoofTop Proflect HR op de markt gebracht. Dit is het antwoord op al deze uitdagingen. Deze witte gemodificeerde polymeren dakcoating, genaamd RoofTop Proflect HR is geschikt voor diverse soorten dakbedekking. Het herstelt, verlengt de levensduur en kan zelfs energie voor u besparen.

Wat heeft RoofTop Proflect HR u verder te bieden?

Bespaart energie tot wel 35%
De temperatuur van traditionele zwarte daken kan op zonnige dagen oplopen tot wel 80 graden. Wanneer gebouwen opwarmen dan loopt automatisch ook de binnentemperatuur op. RoofTop Proflect HR verminderd de oppervlaktetemperatuur van uw platte dak tot wel 45 graden. Hierdoor neemt de energiebehoefte sterk af wat leidt tot een aanzienlijke besparing op de energiekosten.

Levert een verbeterd rendement van zonnepanelen
Enkelzijdige zonnepanelen geven het beste rendement bij een lage omgevingstemperatuur. Voor iedere 10 graden temperatuurstijging daalt het rendement met 5% (bron: Milieu Centraal). Het toepassen van RoofTop Proflect HR zorg voor een verlaging van de oppervlaktetemperatuur zodat u tot wel 30% meer rendement op uw zonnepanelen behaalt.

Wanneer u dubbelzijdige zonnepanelen heeft, dan zorgt de reflecterende werking van RoofTop Proflect HR ervoor dat dit strooi-, en diffuus licht, ook aan de achterzijde wordt omgezet in energie.

Zorgt voor een prettigere werk- en leefomgeving
Het verlagen van de oppervlaktetemperatuur van het dak tot wel 50% en zorgt ervoor dat het gebouw minder warmte opneemt. De witte kleur van RoofTop Proflect HR reflecteert de warmte en zorgt voor een 3-6 graden lagere binnentemperatuur waardoor een prettigere werkomgeving ontstaat voor werknemers of bewoners.

Verhoogt de duurzaamheid
RoofTop Proflect HR geeft u de mogelijkheid om uw energielast en dus ook uw CO2-uitstoot te verminderen. Dit draagt bij aan het verduurzamen van uw onderneming of woning omdat u hiermee een bijdrage levert aan de strijd tegen klimaatverandering. Ook leidt RoofTop Proflect HR tot een verduurzaming van uw bestaande dakbedekking tot wel 25 jaar, waardoor vervanging niet of pas op lange termijn nodig is. RoofTop Proflect HR is duurzaam conform de NEN-EN 1297-1:1994.

Bestand tegen vliegvuur
RoofTop Proflect HR is bestand tegen vliegvuur conform de NEN 6063:2019.

Zeer goede prijs kwaliteit verhouding
In veel gevallen is een siliconen dakbedekking duur te noemen. Wanneer je RoofTop Proflect HR qua eigenschappen vergelijkt, dan blijkt dat dit product op bepaalde punten zelfs beter presteert. Daar komt dan bij dat de prijs per m2 gunstiger ligt terwijl het verwerkingsgemak identiek te noemen is.

Wilt u mee weten over dit unieke product of over een andere vloeibare dakbedekking van Prokol, neem dan contact met ons op.